Desember 2008

Nikotinfri1. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Nikotinfri
Juryens begrunnelse:

Juryen har igjen vært samlet, denne gang rundt et bord med usedvanlig mange sterke etermediale inntrykk. Dette gjør juryoppgaven givende og diskusjonene rundt den milde pizzaen sterkere. En interessant følge oppstod; sjelden har man sett et så stort sprik blant jurymedlemmenes poengivning. De ble jevnt fordelt blant alle bidrag på shortlisten. Månedens vinner ble omsider kåret og gjengen bak spotten fortjener virkelig å innhalere. Spotten, som på en ubehagelig måte fronter et nettbasert røykeavvenningsprogram, leder oss gjennom en sugen røykers e-p-l-e-k-a-k-e på en morsom og interessant måte. Denne one-off'en stod merkelig nok frem som forfriskende blant de mange lange, tunge og gjennomarbeidede bidrag.

»
nikotinfri

Fretex2. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Fretex
Juryens begrunnelse:

Nesten hele juryen omfavnet månedens 2. plass - what's not to like? Omgangskretsen til Fretex takker og bukker. Alle rundt bordet husker dette som et behagelig pusterom i en ellers stressende førjulstid. Produksjonen skal ha mest ros. De mange takknemlige sjelene møter oss i et "neppå" og ujålete miljø, noe som hever en helt OK idé.

»
Takk

Jordan3. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Jordan
Juryens begrunnelse:

Bidragene ligger tett som haggel så tredjeplassen deles i desember. Den ene skal Jordan få for sitt fiffige påfunn. Denne fragmenterte spotten dras rett hjem av en fabelaktig stemme, med ditto dialekt. Juryen trekker poppkornskall, bringebærfrø og rusk litt ned fordi vi opplevde ideen som smart, men kanskje litt for fix. Nei, det skal ikke være lett.

»
Innimellom

Norsk Krisesenterforbund3. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Norsk Krisesenterforbund
Juryens begrunnelse:

Dette bidraget skal ha ros for timing og dramaturgi, men deler av juryen mente bildene fort ble klisjépreget og dermed aner man at det er noe vendepunktmuffens i vente. Spotten klarer likevel å holde spenningen hos de fleste, og ikke minst har den en glitrende "tom" avslutning som overlater fortsettelsen til lytterens fantasi. Om 2 minutter får Anikken og mange andre en god nyhet.

»
Anikken