September 2019

TV2 Sumo1. plass

Byrå: Anorak
Kreativt team:
Konsulent: Janne Espevalen
Prosjektleder: Camilla von Borcke
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: TV2 Sumo
Kundeansv.: Erlend Paris Wathne og Sandra Barth-Hansen
Juryens begrunnelse:

Månedens aller beste radioreklame tar lytteren med på en 49 sekunder lang reise. Spotten som tilsynelatende starter med det Italiensk-klingende ordet “enparmida” gir assosiasjoner til opera. En veldig skranglete opera. Det høres ikke bra ut. Men etterhvert som showet går videre legger man merke til det glitrende tekstarbeidet. Man blir lettet over at dette er humor. Og når man mot slutten gjenkjenner melodien reiser armhårene, og sølvmikkjuryen seg. For en fantastisk måte å fortelle om noe vi har blitt fortalt om så mange ganger før. I denne spotten kunne ikke noe vært gjort bedre. Tekst, regi, casting og produksjon, alt stemmer. Det lukter rett og slett New York av hele greia. Kanskje lukter det litt Cannes også? “A couples date, far far upstate …” Den får dere gratis, guttær. God tur!

»
Parmiddag TTOPRM4901 (0:49)

Blåkläder2. plass

Byrå: Både Og Radiobyrå
Kreativt team:
Konsulent: Ola-Per Ekblom
Prosjektleder: Elisabeth Andonov
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Blåkläder
Kundeansv.: Anja Løkke og Henrik Holm
Juryens begrunnelse:

Det tøffeste arbeidstøyet på markedet er tilbake med to nye spotter på sitt uslitelige radiokonsept. Begge bryter oppbygningen vi kjenner fra tidligere. Det er også hele poenget. Det mandige mannemerket kunne lett ha tråkka i quinoasalaten, men hopper istedenfor elegant over. Dette er en smart og frisk måte å selge arbeidstøy til damer på. Blåkläder er uten tvil Sølvmikkjuryens foretrukne arbeidstøy. Grattis med en solid andreplass!

»
For damer BKYTKF2201R9 (0:22)
»
Stiletthæler BKYSTL1201R9 (0:12)

Huseierne3. plass

Byrå: Anorak
Kreativt team:
Konsulent: Kristian Lyse
Prosjektleder: Mari Vasaasen
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Huseierne
Kundeansv.: Alfhild Heyerdahl Krokan
Juryens begrunnelse:

Knallgod innsikt! Internett er stedet man finner svar på alle sine spørsmål, men det er ikke alltid svarene er like gode. Juryen humrer seg gjennom alle spottene, men skulle kanskje ønske at svarene på internett var enda drøyere og gøyere. Det er uansett bra nok til tredjeplass i Sølvmikken i september. Gratulerer!

»
Nabohund HCSNAH2801R9 (0:28)
»
Bærevegg HCSBRV2501R9 (0:25)
»
Skjeggkre HCSSKJ2701R9 (0:27)