Januar 2013

Helsedirektoratet1. plass

Byrå: Try
Kreativt team:
Prosjektleder: Eline Rønneberg Vik
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Helsedirektoratet
Juryens begrunnelse:

Sølvmikk-juryeringen ble etter litt klabb og babb gjennomført torsdag morgen. Over Annebeths hjemmelagde croissanter ble månedens innsendte arbeider nøye gjennomlyttet før vi konkluderte med at 2013 har litt å gå på. Og det kan gjerne gå oppover for å si det slik.  Når det er sagt fant vi en veldig verdig vinner!

Festrøykernes behov for å rasjonalisere suget sitt danner grunnlaget for en serie spotter vi tror målgruppen kjenner seg godt igjen i. Vi likte kanskje den første og siste best, da disse har de mest presise betraktningene. Det er fint produsert, godt skrevet og for de det gjelder, tankevekkende når en hjemmekveld med bikkja plutselig blir veldig, veldig  hyggelig. Jurylaget, bestående av seks kreatører, var enige om at dette var månedens beste kampanje og det feiret vi med å ta en… eh, telefon til røyketelefonen.

»
Bare i helgen
»
Bare på fest
»
Hyggelig lag

TV2 Sumo2. plass

Byrå: McCann
Kreativt team:
Konsulent: Jørgen Bjercke
Prosjektleder: Katrine Berget
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: TV2 Sumo
Kundeansv.: Ludvig Johansen + Anne Røkenes
Juryens begrunnelse:

Årets første sølv i Sølvmikken (sølv i Sølvmikken er paradoksalt nok ikke like bra som gull i Gullmikken) gikk til fjorårets mestvinnende konsept TV2 Sumo. Når flere av jurymedlemmene etterlyste videreutvikling, ble det presisert at det er de beste spottene i januar som skal premieres, ikke de nyeste.  Dette ble underbygd av at vikarmedlemmet, som hørte konseptet for første gang, roste det høyest. Spottene er lytterverdige og selv om den opprinnelige ideen om at det starter som en vanlig voice som etterhvert blir personlig, kanskje nå er litt borte,  kjennes de relevante for produktet.

»
Superlørdag
»
Norske Talenter

Svendsen Eksos3. plass

Byrå: Edison Wolfram
Kreativt team:
Konsulent: Tommy Holt
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Svendsen Eksos
Juryens begrunnelse:

Bronsen ble også tildelt en annonsør vi kjenner igjen fra radioåret som gikk, men denne gangen med et annet konsept. Med månedens nivåbriller på nesen ble det sagt at spottene er sjarmerende, befriende upretensiøse og at de kler avsenderen godt. Vi gratulerer Svendsen Eksos og  Porsgrunns egen hjørnestensbedrift, Edison Wolfram.

»
Ringing
»
Mail