Oktober 2011

Visit Sweden / Gekås Ullared1. plass

Byrå: Los & Co
Kreativt team:
Prosjektleder: Elisabeth Skogen Helland
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Visit Sweden / Gekås Ullared
Juryens begrunnelse:

Svensker er i skuddet om dagen. Noe det oppvakte jurymedlem både hadde fått med seg og lært seg å sette pris på. Dette er et godt forsøk fra svenskenes side på å holde noen av Svearikets skjulte skatter for seg selv og vi lar oss sjarmere av deres klønete fremtoning. Det var uhyrlig gjevt i toppen denne gangen, men fine detaljer, troverdige svensker og god timing sørget for at disse spottene vant kongen på haugen og sto til slutt alene igjen på toppen av pallen. Vi deler også ut et gedigent pluss for å ha unngått slitsom jingle mot slutten av denne auditive reisen vi ble tatt med på. Tusen takk for det og gratulerer med seier’n!

»
Vargpojcken
»
Johnny
»
Ljug
»
Atlantis

Blåkläder2. plass

Byrå: Både Og Radiobyrå
Kreativt team:
Konsulent: Ola-Per Ekblom
Prosjektleder: Benedikte Kluge
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Blåkläder
Kundeansv.: Henrik Holm
Juryens begrunnelse:

Vi må tilbake til 1962, da radioteaterets sjef Hans Heiberg oversatte Dickie Dick Dickens for NRK, for å finne forrige gang det var like tøft å høre på radio! Men ikke bare er spottene blodbarske, de scorer også høyt på aktualitet, særlig med tanke på den brennhete tv-serien Frogner som rystet TV3-publikummet tidligere i høst. Med en flott produksjon, godt håndverk og beintøft manus, grov Blåkläder seg ut til en drit kul andreplass. Vi kan ikke gjøre annet enn å be om nåde for at de ikke gikk av med seieren og håpe vi slipper å få rundjuling.

»
Dokusåpe

DnbNor3. plass

Byrå: Try
Kreativt team:
Prosjektleder: Kaya Yssen Try
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: DnbNor
Juryens begrunnelse:

Hvem har vel ikke hatt noen litt ukonvensjonelle tanker rundt sparing oppi gjennom årenes løp. Snodige spareideer som ikke nødvendigvis ser dagens lys, men som i et svakt øyeblikk virker sjukt smart. I disse spottene er hovedpersonen såpass svak i sin dømmekraft at han gjennomfører alle tiltak som måtte falle han inn. Sosialtselvmord sier du, fønni sier vi. Dette er tradisjonelle og morsomme humorspotter med fiffige detaljer som kilte oss tilstrekkelig i lattermusklene til å dele ut en pallplass. Bra jobba!

»
Hus
»
Parkett
»
Lodd