Mai 2012

Sparebankstiftelsen DNB Nor1. plass

Byrå: Apt AS
Kreativt team:
Prosjektleder: Mona Larsen
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Sparebankstiftelsen DNB Nor
Juryens begrunnelse:

Radiokonseptet for Sparebankstiftelsen DnB Nor spiller på de rette strengene. De går fra tredjeplass i april til topplass i mai! Ikke fordi konkurransen er lettere, men flere i juryen føler konseptet vokser på dem. Det er et kjempefint og annerledes avbrekk, og det er gøy å høre hva engasjerte talenter har å fortelle. Liv Hilde-spoten er best. Hennes beskrivelse skaper gode bilder i hodene våre, og er underfundige. Og så vet vi hvem Mozart var! Men det vi fortsatt ikke vet, er hvordan stiftelsen skal gjøre kulturopplevelser tilgjengelig for alle. Det får så være.

»
Guro
»
Liv Hilde

Trygg trafikk2. plass

Byrå: Try
Kreativt team:
Konsulent: Lars Mitlid
Prosjektleder: Marte Heiersted
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Trygg trafikk
Kundeansv.: Kristin Øien
Juryens begrunnelse:

 
Disse spottene klarte å dele juryen i to. Hvis man liker dette, har man fått a-ha-opplevelse på riktig tidspunkt, synes idéen er smart og er en god måte å kommunisere budskapet på. Hvis man ikke liker det, har man ikke fått a-ha-opplevelse på riktig tidspunkt, synes idéen er for smart og at det blir et for billig triks med tanke på budskapet. Heldigvis var den delte juryen iallfall enige om at produksjonen var god, og at skuespillerne mestret en vanskelig oppgave.

»
Fattern
»
Kamp
»
Snuppa

Riis Bilglass3. plass

Kreativt team:
Konsulent: Ola-Per Ekblom
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Riis Bilglass
Kundeansv.: Tone Jakobsen
Juryens begrunnelse:

De fleste i juryen liker fremdeles dette konseptet. Det bryter kategorien, det har en særegen tone of voice og har gode tekster å by på. Men selv om det føltes som et litt friskt pust å få høre en egen 17. mai-versjon, så merker vi en slitasje på interessen for tekstene. Vi brukte det meste av tiden til å snakke om den svært triste og melankolske musikken. Er det for å gi en følelse av sakte film i det ulykken er i ferd med å inntreffe?

»
Flaggene
»
Skolekorps