Desember 2011

Desemberspottene fikk juryen til å si ting som «jeg blir litt utrygg i koseligheten», «nå er det ca. likt – ta på shorts» og «jeg føler meg snytt for rosinstemme». Som vanlig var altså spennet stort – og både juryen og spottene tidvis skjeve i skøytene. Etter de obligatoriske rundene med «artige detaljer», «fin produksjon» og «godt skrevet» fant juryen frem til tre fine vinnere som ønskes god jul på etterskudd.

DNB1. plass

Byrå: Try
Kreativt team:
Konsulent: Arne Eggen
Prosjektleder: Kaya Yssen Try
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: DNB
Kundeansv.: Nils Ivar Jacobsen
Juryens begrunnelse:

På førsteplass finner vi DNB med «Sølvguttene synger julen inn». Juryen mener at ideen er så god at det bare funker overalt – og synes strengt tatt at det føles litt urettferdig. «Dette sier ganske mye om personligheten til DNB.» «Lurer på hvor stor ideen er?» «Dette viser frem banken på en god måte.» «Burde de ha sunget hele spotten eller blir det for mye?» «Bra at det ikke er en idé oppå ideen.» «Jeg elsker produktet!» Sa juryen og nynnet litt.

»
Sølvguttene

Nordea2. plass

Byrå: DDB Oslo
Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Nordea
Juryens begrunnelse:

Nordea kaprer andreplassen. Juryen elsker at det finnes en spareform tilpasset ulike personligheter. «Dette er en fin måte å snakke om sparing på.» «Deilig overraskelse at det er for Nordea.» «Null risiko er bra.» «Fint med fryktløshet på et lavt nivå.» «Eller burde det vært litt mer frykt?» «Det handler om å ta små sjanser.» Sa juryens mange personligheter.

»
Igår
»
Fryktløst
»
Varsomt

Kiwi3. plass

Byrå: Alexander Reklamebyrå
Kreativt team:
Konsulent: Terje Wold
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Kiwi
Kundeansv.: Trond Eggen
Juryens begrunnelse:

Kiwi-spotten «Piercing» stikker av med månedens tredjeplass. Juryen var dog i et noe kontroversielt humør og valgte å fjerne to av de tre innsendte spottene. «Spott 1 og 2 er for opplagte.» «Ja, men spott 3 er en av de beste spottene jeg har hørt på lenge.» «Enig!» «Pausen, laksen og piercingen er skjevt og rart.» «Ser vi konturene av et større konsept i spott 3, tro?» «Håper det!» «Ok, da vurderer vi bare den da?» «Ja.» Sa juryen og følte seg unge, ville og gærne.

»
Piercing