September 2002

Esso1. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: VMP
Kunde: Esso
Juryens begrunnelse:

Dette er drit morsomt, det eneste lille minus var kanskje at voice overen virket litt lang – Henrik. Her var juryen delt på midten om voicens lengde var riktig eller for lang Dette er tatt helt ut, disse spottene er så teite at det blir bare morro –Bjarte. Konseptet har vært kjørt en stund, og man synes de forrige spottene var bedre, at de var tettere på produktet. Det kunne vært reklame for alt mulig, men det er nå sånn at det var de som gjorde det osv. Selvsikkert gjort, man tør å være annerledes, man tør å drite seg ut. Det er deilig å høre spotter som ikke er så pretensiøse. Noen poenger er litt søkte som f. eks Ku spotten der det ble diskusjon om hva poenget var. Juryen er litt usikker på om kommunikasjonsverdien ved første gangs høring, men de vokser for hver gang man hører dem. Bra produksjon og bra skuespill.

»
Sep 01
»
Sep 02
»
Sep 03

Synnøve Finden2. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Stig og Stein Radiobyrå
Kunde: Synnøve Finden
Juryens begrunnelse:

Dette er bra, den siste spotten er best - Janne. Noen fikk ikke med seg poenget i den første, den ble litt for hemmelig. To mente at spottene forutsetter at man er i universet til Synnøve Finden for å ta poengene. Det er en fare for at tekstforfatteren er litt for langt inn i sitt eget univers til at det blir forståelig for alle – Espen. En veldig bra utvikling av konseptet ”matpakkemonolagene”. Dette er ekstremt bra spilt, jeg blir glad når jeg hører så bra skuespill – Stig. Det er veldig bra fornyelse av konseptet, men det er ikke sikkert den vanlige mann i gata hører om det er noen forskjell, uten at man tror det har noen betydning. Man tar poengene, og det viktigste er ikke om man hører om konseptet har fornyet seg eller ikke. Dette er en litt slapp produksjon. Den første med Gnuen er utydelig, man hører nesten ikke poenget. Bra åpning for å videreutvikle konseptet videre.

»
Sep 01
»
Sep 02

VG3. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: VG
Juryens begrunnelse:

Nummer to er helt klart best, nummer en trekker ned helhetsintrykket. Nummer to er kjempe morsomt med en veldig bra tvist. Spotten er veldig kompakt og fint, og den er veldig bra spilt. De to spottene passer ikke helt sammen som konsept. Spot en blir ikke troverdig forhold til min oppfatning av VG, det blir derimot i spot to - Janne. De legger seg veldig tett opp til Dagbladet, det at ”dagen ikke er den samme uten” forsvinner helt ut i det blå – Espen. Det er bra at VG er litt lette og underholdene, det er jo litt sånn de er – Janne. Mer av den siste, da er de på et veldig bra spor. Spottene er de som er best produsert av alle denne runden – Henrik.

»
Sep 01
»
Sep 02